Новий посол ЄС у своїй першій заяві закликав Раду ухвалити закон про НКРЕ

Вівторок, 13 вересня 2016, 12:59

Посол Євросоюзу в Україні Хюг Мінгареллі просить Верховну раду наступного тижня ухвалити законопроект про Національну комісію  в сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Про це йдеться у заяві, поширеній представництвом ЄС в Україні на сторінці у Facebook.

"Ми дуже засмучені тим, що Верховна рада в останньому читанні не ухвалила закон України про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг", - йдеться у заяві.

Наголошується, що ухвалення цього закону є умовою для виділення другого траншу у розмірі 600 млн євро у рамках макрофінансової допомоги ЄС.

"Цей законопроект дуже потрібен для підтримки подальших реформ в енергетичному секторі, зокрема, що стосується газу та електроенергії. Він допоможе гарантувати більшу прозорість та ефективність; це принесе велику користь українській економіці та відповідатиме очікуванням громадськості та міжнародних партнерів", - зазначив Мінгареллі.

Як повідомлялося, 14 липня Верховна рада не змогла ухвалити законопроект №2966 про НКРЕКП і відправила документ на повторне друге читання.

Нещодавнов віце-президент Єврокомісії з питань енергетичного співробітництва Марош Шефчович під час візиту до Києва також наголошував на важливості прийняття законопроекту про Національну комісію  в сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.