У Кремлі заявили, що не могли обіцяти ФРН режиму припинення вогню на Донбасі

Четвер, 15 вересня 2016, 13:16

У Кремлі заявили, що не обіцяли Німеччині режиму припинення вогню на Донбасі, оскільки "не є стороною конфлікту", а Україні протистоять "збройні сили Донбасу".

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє УНІАН.

"Там є режим припинення вогню, який порушується... В такому формулюванні Москва не могла обіцяти, бо Москва не є учасником цього конфлікту. Москва не може оголосити припинення вогню. Ви знаєте, що на лінії поділу з одного боку перебувають Збройні сили України, а з іншого боку перебувають "збройні сили Донбасу", тобто ополченці", - сказав Пєсков.

На запитання, чи є в Кремлі коментар щодо візиту глав МЗС Німеччини і Франції до України, Пєсков відповів: "Це не наше питання. Здійснюються контакти в рамках двосторонніх відносин. Тут немає ніякого приводу для коментарів".

При цьому він відзначив, що якщо ці візити сприятимуть виконанню Україною зобов'язань за Мінськими домовленостями, то це можна тільки вітати.

Нагадаємо, 14 вересня глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр на прес-конференції в Києві заявив, що опівночі на Донбасі набуде чинності режим припинення вогню, який триватиме щонайменше тиждень.

"Ми приїхали сюди з оголошенням, з такою обіцянкою з Москви, що сьогодні опівночі набуде чинності режим припинення вогню на тиждень", - заявив Штайнмаєр.

Він повідомив, що під час зустрічі з президентом Петром Порошенком Україна також пообіцяла зі свого боку дотримуватися припинення вогню

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.