НАЗК заявляє, що помилки в е-декларуванні не мають системного характеру

Четвер, 15 вересня 2016, 14:01

Технічні недоліки системи електронного декларування, які виникли під час її запуску та в процесі експлуатації, не мають системного характеру та вчасно усуваються.

Про це йдеться у заяві Національного агентства із запобігання корупції.

"Наголошуємо, що це в жодній мірі не впливає на безпеку системи і цілісність, на конфіденційність інформації, та не призводить до її викривлення. Некоректне заповнення та подача декларацій можуть виникати лише за умов неуважності декларанта", - йдеться у повідомленні.

НАЗК наголошує, що система не має критичних помилок: публічний API працює, декларація з критичними помилками, з незаповненими обов'язковими полями не може бути подана.

"Спроби знівелювати роботу системи е-декларування шляхом вигадування її недоліків та технічних проблем здійснюються без коректної перевірки функціональності Реєстру", - зазначається у заяві.

Раніше експерти антикорупційної групи "Реанімаційний пакет реформ" заявили, що в системі зберігається ціла низка проблем, які виникли ще 1 вересня.

Всі вони стосуються функціонування Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.