Євродепутати закликають не визнавати вибори до Держдуми РФ в Криму - ЗМІ

П'ятниця, 16 вересня 2016, 18:18

Депутати Європейського парламенту звернулися до верховного представника ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріки Могеріні стосовно того, що політика невизнання незаконної анексії Криму має бути відображена в оцінці ЄС виборів до Державної думи Росії.

Про це йдеться у листі групи депутатів Європарламенту, повідомляє УНІАН

"Цим ми підтверджуємо, що ми повністю віддані політиці ЄС невизнання незаконної окупації і анексії Криму, регіону України, і це буде нашою позицією - невизнання в будь-якому випадку або формі тих людей, які будуть "обрані" в Криму", - йдеться у листі. 

Депутати сподіваються, що така позиція буде належним чином відображена в оцінці ЄС виборів в російську Думу. 

"Ці "вибори" є ще одним цинічним актом порушення територіальної цілісності України. На нашу думку, цей крок Москви стане ще одним доказом необхідності підтримувати нашу політику санкцій по відношенню до певних осіб і суб'єктів Росії, які були введені у відповідь на окупацію Криму", - наголошують депутати. 

Повідомляється, що лист підписали 46 депутатів від різних політичних груп.

Серед них, зокрема, віце-президент групи лібералів Пятрас Ауштрявічюс, лідер зелених Ребекка Хармс, впливові консерватори Чарльз Теннок, Анна Фотига та Марк Демесмакер та інші.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко закликав країни "Великої сімки" та Європейського Союзу не визнавати легітимність парламентських виборів РФ, які Москва намагається провести в окупованому Криму та місті Севастополь.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.