Французький депутат: хай ким є Путін, ми маємо співпрацювати з РФ через Близький схід

Субота, 17 вересня 2016, 16:20

Депутат Національної асамблеї, член комітету у закордонних справах П’єр Лелуш наполягає, що Захід вимушений відновлювати співпрацю з Росією попри дії РФ в Україні.

Про це він заявив у виступі на пленарному засіданні щорічної зустрічі Yalta European Strategy, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

П’єр Лелуш наголосив, що він вважає себе "другом України", та поза тим, не підтримує ідею подальшої ізоляції РФ. На його думку, причиною є те, що Росія потрібна для вирішення інших конфліктів у світі.

"Найгарячіше місце – це Близький Схід, де змінюються кордони, де щезають держави. Але проблема  тому, що ви не можете вирішити проблеми Близького сходу супротив Росії, але тільки разом з Росією", - вважає він.

"Ви не можете вирішувати проблеми в світі лише за принципом – це поганий хлопець, а це гарний. Башар Асад – поганий хлопець, але зараз на Башар вбиває людей, а "Ісламська держава". А вбити ІДІЛ можливо лише якщо робити це разом з Асадом", - пояснив депутат.

На думку П’єра Лелуша, через це постійне продовження санкцій "не допомагає вирішенню проблем, а означає збереження статусу кво, який нікому не потрібен".

П’єра Лелуш – представник партії Республіканців, яка має у Франції найвищі рейтинги. У 2009-2012 він був міністром у Європейських справах та міністром у питаннях зовнішньої торгівлі в уряді Франції за президентства Ніколя Саркозі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.