Прем'єр Італії розкритикував результати саміту лідерів ЄС у Братиславі

Неділя, 18 вересня 2016, 12:32

Італія не готова вдавати, що все йде добре, коли механізми в Європі не функціонують належним чином.

Про це заявив італійський прем'єр-міністр Маттео Ренці наступного дня після неформального саміту ЄС у Братиславі, повідомляє The Local.

"Я не думаю, що для Італії буде правильно робити вигляд, нібито все стає краще", - сказав Ренці, висловивши невдоволення тим, що на саміті в Братиславі було досягнуто замало узгоджених рішень.

"Ми говорили більш-менш ті ж самі речі, як і на попередніх самітах", - поскаржився італійський лідер, який сподівався на конкретні дії з питань міграції та економічного зростання.

Ренці відмовився взяти участь у заключній прес-конференції з президентом Франції Франсуа Олландом і канцлером Німеччини Ангелою Меркель, заявивши, що не згоден з ними з ключових питаннях, таких як міграція та економіка.

"Я незадоволений результатами саміту. Я не міг взяти участь у прес-конференції з канцлером Німеччини або президентом Франції, коли я не поділяю їх висновки", - пояснив він.

Італія виступає за міжнародну угоду з африканськими державами, щоб допомогти закрити маршрути мігрантів в Європу і повернути деяких з тих, хто прибуває через Лівію, в обмін на збільшення допомоги та інвестицій.

Але Ренці сказав, що питання навіть не порушувалося на саміті в Братиславі, де представлені документи "навіть не згадали про Африку".

Щодо економічного  зростання, то Ренці підтвердив свою критику прийняття європейської політики жорсткої економії на користь вибору інвестицій Вашингтона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.