Швеція отримала інформацію про підвищену загрозу з боку РФ - ЗМІ

Понеділок, 19 вересня 2016, 10:42

Інформація про зростання загрози з боку Росії була вирішальним чинником в ухваленні Швецією рішення про постійне розміщення військ на острові Готланд у Балтійському морі.

Про це повідомляє Dagens Nyheter.

За даними видання, влада Швеції відзначає зростання загрози з боку РФ, однак інформація про суть цієї загрози засекречена і не може бути оприлюднена без рішення уряду.

"Щось сталося у загальній розвідувальній картині, але наші громадяни не знають, що саме. Втім, ми можемо бачити наслідки цього. Швидке розміщення підрозділу на острові Готланд є непересічним випадком", - сказав професор аналітичної розвідки Вільгельм Агрелл.

Прес-секретар Збройних сил Швеції заперечив, що на рішення розмістити війська на острові Готланд вплинула якась конкретна подія.

"Швидше, це стало наслідком загального погіршення безпекової ситуації у світі, а що стосується інформації Dagens Nyheter, то ми не коментуємо роботу нашої розвідки", - сказав він.

Як повідомлялося, 14 вересня верховний головнокомандувач Швеції віддав наказ про постійне розміщення 150 солдатів на острові Готланд.

Слід зазначити, що раніше шведські лідери планували постійне розміщення військових на стратегічно розташованому острові в Балтійському морі лише з кінця 2017 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.