Чехія не визнає вибори до Держдуми в окупованому Криму

Понеділок, 19 вересня 2016, 17:27

Міністерство закордонних справ Чехії заявляє, що  не визнає результатів "парламентських виборів" РФ в окупованому Криму.

Про це йдеться у відповідній заяві МЗС Чехії, оприлюдненій посольством Чеської Республіки в Україні.

"Чеська Республіка відповідно до політики Європейською Союзу не визнала і не визнає незаконне приєднання української Автономної Республіки Крим і міста Севастополь до Російської Федерації", – йдеться у заяві.

Тому, "міністерство закордонних справ Чеської Республіки вважає зініційовані Росією "парламентські вибори" у Криму незаконними і відповідно не визнає їхніх результатів".

"Члени російської Держдуми, "обрані" в Криму, не вважатимуться депутатами російського парламенту", – додали в МЗС Чехії.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України оголосило рішення про невизнання повноважень більшості депутатів Державної думи РФ, обраних 18 вересня.

Нещодавно депутати Європейського парламенту звернулися до верховного представника ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріки Могеріні стосовно того, що політика невизнання незаконної анексії Криму має бути відображена в оцінці ЄС виборів до Державної думи Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.