США: сирійський режим та РФ знали маршрут обстріляного конвою

Вівторок, 20 вересня 2016, 08:36

Уряд США висловив обурення через за напад на гуманітарний конвой в районі сирійського міста Алеппо, в результаті якого, за попередніми даними, загинули 12 осіб.

Про це повідомляє ВВС.

"Пункт призначення цього конвою був відомий сирійському режиму і Російській Федерації", - заявив представник Державного департаменту США Джон Кірбі.

"І співробітники (гуманітарної місії, - ред.) були вбиті при спробі надання допомоги сирійському народові", - додав він.

Сирійський центр з моніторингу за дотриманням прав людини повідомив, що авіаудари завдав або сирійський, або російський літак. Дамаск поки ніяк не коментував інцидент.

"Ми не знаємо, чи можна ще врятувати ситуацію", - сказав високопоставлений американський чиновник на умовах анонімності.

"На даний момент росіяни повинні дуже швидко продемонструвати серйозність намірів, бо інакше нічого буде продовжувати і не буде чого рятувати", - додав він.

Як повідомлялося, у сирійській провінції Алеппо під час обстрілу гуманітарного конвою 18 з 31 вантажних автомобілів ООН і "Червоного Півмісяця" зазнали пошкоджень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.