У Норвегії ісламіста вперше судитимуть за вербування до лав терористів

Вівторок, 20 вересня 2016, 15:22

У Норвегії вперше офіційно висунули звинувачення у вербуванні до лав терористичної організації.

Про це повідомляє The Local.

Підозрюваним є 31-річний ісламіст Убайдула Хусейн, який, як вважають, консультував потенційних терористів, купував обладнання від їх імені та поширював контактну інформацію для членів "Ісламської держави".

"Він повністю заперечує свою провину", - заявив адвокат Хусейн.

За даними обвинувального висновку, Хуссейн допоміг п'яти конкретним особам вийти на зв'язок із терористами і завербував щонайменше двох осіб у лави ісламістів.

Хусейн також звинувачується в організації поїздок для людей, які хотіли приєднатися до ІДІЛ в Сирії.

Обвинувачення стверджує, що Хусейн контактував з членами ІДІЛ, щоб гарантувати, що мандрівників підібрали і перевезли через кордон з Туреччиною на підконтрольні бойовикам території в Сирії.

Один із завербованих Хусейном 19-річний чоловік був арештований в минулому році в Швеції. Інший, як встановлено, був убитий сирійським прикордонним у місті Кобані в 2015 році.

Хусейн утримується під вартою з 10 грудня минулого року і суд над ним почнеться в окружному суді Осло 3 листопада. Суд виділив шість тижнів для розгляду справи.

В лютому 2014 року Хусейн вже був засуджений до 120 днів тюремного ув'язнення за погрози. Йому було пред'явлено звинувачення в закликах до тероризму і вихвалянні актів тероризму, але суд його виправдав.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.