20 осіб загинули в Сирії під час атаки на гуманітарний конвой - Червоний Хрест

Вівторок, 20 вересня 2016, 15:38

В результаті авіаудару по автомобілях гуманітарного конвою в районі міста Алеппо загинули близько 20 осіб, у тому числі співробітник міжнародної організації "Червоного Хреста і Червоного Півмісяця".

Про це йдеться у заяві на сайті організації.

Раніше міжнародні інформаційні агентства із посиланням на спостерігачів у Сирії повідомляли про загибель 12 осіб.

"Близько двадцяти мирних жителів і один співробітник Сирійського Арабського Червоного Півмісяця загинули у той момент, коли розвантажували вантажівки, які перевозили гуманітарну допомогу. Велика частина допомоги була знищена. Атака позбавила тисячі мирних жителів настільки необхідного харчування та медичної допомоги", - йдеться у повідомленні.

Організація нагадує, що Сирія є одним з найбільш небезпечних конфліктів для співробітників гуманітарних організацій у світі. Протягом останніх шести років 54 працівники та добровольці САЧП загинули при виконанні своїх обов'язків.

"Ми закликаємо міжнародне співтовариство забезпечити захист співробітників гуманітарних організацій і волонтерів. Ми не є частиною цього конфлікту", - зазначається у заяві.

Раніше повідомлялося, що у сирійській провінції Алеппо під час обстрілу гуманітарного конвою 18 з 31 вантажних автомобілів ООН і "Червоного Півмісяця" були знищені.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.