Президент Філіппін нецензурно вилаявся на адресу Євросоюзу

Фото
Середа, 21 вересня 2016, 13:48

Президент Філіппін Родріго Дутерте вилаявся на адресу Європейського Союзу після того, як Європарламент закликав філіппінський уряд "покласти край" вбивствам підозрюваних у контрабанді наркотиків.

Про це повідомляє Al Jazeera.

Європарламент минулого тижня закликав до суворого контролю порушень прав людини на Філіппінах після публічних заяв Дутерте про його "війну з наркотиками".

З 30 червня, коли Дутерте вступив на посаду, більше 3500 людей були вбиті в ході поліцейських операцій і нападів, скоєних невідомими особами.

Родріго Дутерте

Дутерте назвав країни ЄС лицемірами, які "мають нахабство засуджувати мене". Він сказав, що вони намагаються "загладити провину" за свої гріхи і "почуття провини" за те, що в минулому окуповували інші країни."Я прочитав осуд Європейського Союзу. Я кажу їм: Fuck you", - сказав Дутерте філіппінською та англійською мовами під час виступу перед місцевими підприємцями.

"Повторюю, Fuck you!", - сказав Дутерте і підняв праву руку та середній палець під оплески глядачів.

Дутерте й раніше дозволяв собі подібні вислови на адресу світових лідерів. Він назвав президента США Барака Обаму, який вважає філіппінську антинаркотичну кампанію надто жорстокою, "сином повії".

Крім цього, він обізвав "дурнем" генерального секретаря ООН Пан Гі Муна, який також висловив тривогу з приводу порушення прав людини на Філіппінах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.