ЄС надасть Україні безвіз лише після розробки механізму призупинення - ЗМІ

Середа, 21 вересня 2016, 17:58

Без затвердження нових правил призупинення безвізових режимів з усіма третіми країнами ЄС не скасує візи для України і для Грузії.

Про це з посиланням на власні джерела в Раді ЄС пише Укрінформ.

За словами співрозмовника агенції саме так виглядають перспективи розвитку процесу візової лібералізації для України.

"Не можу назвати конкретних термінів. Для України та Грузії це відбудеться лише після затвердження нового механізму призупинення", - розповів співрозмовник агентства.

Агенція відзначає, що питання ухвалення нового механізму призупинення візових режимів з третіми країнами  перебуває у порядку денного міжінституційного переговорного процесу за участю Європарламенту, Ради ЄС та Єврокомісії.

Як відзначає Укрінформ, голосування щодо цієї резолюції не включено до порядку денного чергового пленарного засідання Європарламенту 3-6 жовтня у Страсбурзі. Наступна сесія законодавчого органу ЄС запланована на кінець жовтня, але її порядок денний ще не сформований.

Раніше повідомлялося, що комітет Європарламенту з громадянських свобод та внутрішніх справ (LIBE) з поправками схвалив пропозицію щодо механізму призупинки безвізового режиму для третіх країн.

Нагадаємо, президент Європарламенту Мартін Шульц сподівається на включення до порядку денного на осінній сесії 29 вересня питання про надання безвізового режиму для України.

Раніше повідомлялося, що Комітет Європарламенту із громадянських свобод та внутрішніх справ (LIBE) 26 вересня проведе голосування щодо внесення України до переліку країн, з якими ЄС запроваджує безвізовий режим.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.