США і РФ не домовилися про нове перемир'я у Сирії

П'ятниця, 23 вересня 2016, 08:31

США та Росія не змогли домовитися про відновлення режиму припинення вогню в Сирії. Представники обох країн зустрілися у Нью-Йорку, але не дійшли згоди.

Про це повідомляє Reuters.

"Я не менш рішучий сьогодні, ніж я був вчора, але я ще більше засмучений", - сказав держсекретар США Джон Керрі журналістам після зустрічі.

Високопоставлений чиновник США на умовах анонімності повідомив, що США покладають відповідальність на Москву щодо нових ідей, як змусити сирійські ВПС припинити авіаудари  і знизити рівень насильства.

"Це було довге, болюче, важке і прикре засідання", - сказав спецпосланець ООН по Сирії Стаффан де Містура.

Міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро повідомив, що на пропозицію "посадити сирійські літаки" міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що вона російську сторону "не задовольняє".

Уряд Сирії вже оголосив  новий наступ на райони, утримувані повстанцями в Алеппо.

Сирійські державні ЗМІ оголосили про нові наступальні операції і, цитуючи військову штаб-квартиру армії в Алеппо, закликають мирних жителів в східній частині міста уникати районів, де були виявлені "терористи".

Нагадаємо, 19 вересня сплив термін тижневого перемир'я у Сирії, про яке раніше домовилися США і Росія.

За кілька годин до цього неподалік від Алеппо гуманітарний конвой ООН потрапив під повітряний обстріл, в результаті чого загинуло 20 осіб, серед яких були волонтери і представники благодійної організації "Сирійський арабський червоний півмісяць".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.