Джонсон обіцяє розпочати переговори про вихід з ЄС на початку 2017 року

П'ятниця, 23 вересня 2016, 08:49

Велика Британія напевно почне офіційні переговори щодо виходу з Європейського союзу на початку 2017 року.

Про це заявив міністр закордонних справ Боріс Джонсон в інтерв'ю BBC.

Джонсон також відзначив, що позиція уряду не змінилася і стаття 50 Лісабонського договору не буде активована в 2016 році.

"Це ще предмет для обговорення, але те, що зрозуміло, я думаю, нашим друзям та партнерам у ЄС, це - два загальних принципи: ми не покинемо Європу; хоча ми виходимо з договорів ЄС, ми хочемо мати найтісніші торговельні відносини, і це також в їхніх інтересах домовитися про велику вільну торгівлю з нами, і я думаю, що це відбудеться", - сказав Джонсон.

Заява глави МЗС Британії пролунала невдовзі після того, як президент Європарламенту Мартін Шульц під час свого візиту до Лондона 22 вересня закликав прем'єра країни Терезу Мей пришвидшити початок переговорів між Лондоном та Брюсселем.

"Ми говоримо нашим європейським друзям і партнерам, що до початку наступного року ви побачите лист щодо активації статті 50. Ми будемо посилатися на це. У цьому листі, я впевнений, ми будемо встановлювати певні параметри для руху вперед. Я не думаю, що ми насправді обов'язково будемо змушені витратити цілих два роки, але давайте подивимось, як триватимуть переговори", - сказав Джонсон.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.