У Франції затримали поліцейських з Бельгії, яких запідозрили у перевезенні нелегалів

П'ятниця, 23 вересня 2016, 10:36

Французька поліція затримала двох поліцейських із Бельгії після того, як у їхньому автомобілі знайшли 13 нелегальних мігрантів.

Про це повідомляє BBC.

Інцидент стався у вівторок ввечері, коли французькі поліцейські в машині без розпізнавальних знаків зупинили бельгійський поліцейський фургон, що перевозив 13 мігрантів, у тому числі трьох неповнолітніх, на французькому боці кордону в місті Ньєпп.

Мігрантів знайшли на початку дня і їм було наказано залишити Бельгію. Бельгійські поліцейські пояснили, що їм стало шкода мігрантів, які були знайдені у вантажівці в Бельгії, і запропонували підвезти їх до кордону.

Проте вони в’їхали на територію Франції, де були заарештовані і допитані.

Інцидент спричинив дипломатичний скандал, і глава МЗС Франції змушений був зустрітися з послом Бельгії і вибачитися за інцидент.

Він заявив, що рішуче засуджує дії поліцейських, які "не відповідають нормальній практиці роботи, погодженій між Францією і Бельгією".

Президент бельгійського союзу поліції поскаржився, що з офіцерами поводилися як з "підозрюваними" і протягом чотирьох годин вони не мали доступу до адвоката.

"Це перший подібний випадок, тому що ми маємо гарні стосунки з нашими французькими колегами. Ми іноді організовували спільну систему контролю на кордоні. Ми дещо здивовані", - сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.