Порошенко поїде в Брюссель на саміт ЄС, де вирішуватимуть долю санкцій проти РФ

П'ятниця, 23 вересня 2016, 13:33

Президент України Петро Порошенко має намір здійснити візит до Бельгії в ті дні, коли в Брюсселі проходитиме засідання Європейської ради.

Про це заявив на брифінгу в Києві заступник глави адміністрації президента Костянтин Єлісєєв, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Ми готуємо візит президента до Брюсселя, який має відбутися в другій половині жовтня. Цей візит проходитиме в рамках засідання Європейської ради (саміту ЄС), яке відбудеться 20-21 жовтня", - заявив він.

Єлісєєв повідомив, що Порошенко візьме участь у саміті Європейської народної партії. "Він вже запрошений на саміт ЄНП", - наголосив він.

Заступник голови АП заявив, що головною причиною візиту буде спроба українського президента вплинути на позицію країн-членів ЄС щодо санкцій.

"На жовтневому саміті одним з питань буде стратегія ЄС щодо Росії. І тому для нас важливо зрозуміти можливість посилення чи збереження санкцій, адже ситуація на Донбасі лишається непростою", - пояснив Єлісєєв.

Він також наголосив, що після цього візиту Порошенко планує ще раз відвідати Брюссель для участі в саміті Україна-ЄС: "Саміт Україна-ЄС – це окремий захід, який планується в кінці жовтня-листопаді".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.