АП: прем’єр Нідерландів сказав, що ратифікації не буде, але це – тактична заява

П'ятниця, 23 вересня 2016, 13:46

В адміністрації президента знають про заяву прем’єр-міністра Марка Рютте щодо наміру Нідерландів не ратифіковувати Угоду про асоціацію з Україною, але "не роблять трагедії" з неї.

Про це заявив на брифінгу в Києві заступник глави АП Костянтин Єлісєєв, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Я би закликав не робити з цього трагедії. Це була швидше тактична заява, пов’язана з підготовкою парламентських виборів, які відбудуться в березні 2017 року", - сказав він.

Єлісєєв наголосив, що Україна дотримується позиції про те, що угода зрештою має бути ратифікована і до неї не мають бути внесені зміни.

"Ми знайдемо цей компроміс (щодо механізму ратифікації)", - наголосив представник АП.

Як повідомлялося, парламент Нідерландів ухвалив постанову, якою вимагає від уряду внести рішення щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС не пізніше 1 листопада.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко заявив, що Нідерланди незабаром можуть запропонувати алгоритм, що дозволить завершити ратифікацію Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

На консультативному референдумі у Нідерландах 6 квітня проти Угоди про асоціацію України з Євросоюзом проголосували 61% голландців, які прийшли на дільниці.

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що уряд Нідерландів, а не ЄК має розробляти альтернативний план після референдуму щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.