КНДР пригрозила знищити військово-морську базу США в Тихому океані

П'ятниця, 23 вересня 2016, 15:59

Північна Корея пригрозила знищити військово-морську базу США на острові Гуам в Тихому океані, якщо американські бомбардувальники B-1B не припинять польоти над Корейським півостровом.

Про це йдеться в заяві представника Генерального штабу Корейської народної армії КНДР, яка оприлюднена на Korean Cеntral News Agency.

"Агресивні збройні сили імперіалістів США повинні бути готові до реальності на цій землі. Якщо вони продовжуватимуть небезпечні військові провокації, дозволяючи B-1B літати над Кореєю, то КНА ( Корейська народна армія - ред.) зітре провокативну базу Гуам, з лиця землі", - йдеться у заяві.

Окрім того, у Генштабі КНДР попередили, що якщо буде виконано "план з ліквідації Кім Чен Ина", то Сеул "перетвориться на сміття".

"Результатом реалізації "операції з усунення керівництва Півночі", яку так сильно розрекламувала група Пак Кин Хє, призведе до повного краху Чхонваде (резиденції президента Південної Кореї - ред.) та перетворить Сеул на сміття, а вступ США у ядерну війну означатиме, що бази агресора стануть сценою для ядерного кошмару", - йдеться в заяві.

У КНДР закликали США та Південну Корею проявити розсудливість та стриманість, щоб уникнути "нищівних ударів" КНА.

"Наші революційні збройні сили ніколи не роблять порожніх заяв", - сказано наприкінці заяви.

Нагадаємо, 9 вересня Північна Корея заявила, що провела другі за рік і п’яті загалом ядерні випробування, а після цього Міністерство оборони Південної Кореї повідомило, що Північна Корея готова у будь-який час провести додаткові випробування ядерної зброї.

Також нещодавно влада Північної Кореї зажадала від США визнати КНДР ядерною державою.

Південна Корея, у свою чергу, заявила, що має війська спеціального призначення, які готові усунути лідера КНДР Кім Чен Ина у випадку загрози застосування ядерної зброї з боку Північної Кореї.

Рада Безпеки ООН закликала Північну Корею повернутися на шлях ядерного роззброєння і оголосила про запровадження нових санкцій проти КНДР.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.