Угорський віце-спікер: за зменшення санкцій Україна має отримати фіндопомогу ЄС

П'ятниця, 23 вересня 2016, 16:10

Віце-спікер парламенту Угорщини Гергей Гуйяш (представник правлячої партії FIDES) вважає, що в разі ухвалення рішення по пом’якшення санкцій ЄС має знайти компенсатори, надавши додаткову підтримку Україні.

Про це він заявив в Будапешті кореспонденту "Європейської правди".

"Якщо солідарність ЄС зменшується в цьому напрямку, то її необхідно буде компенсувати на інших фронтах, показавши підтримку України", - наголосив він.

На думку віце-спікера, найреалістичнішим може бути надання Україні фінансової підтримки з боку Євросоюзу, в обсягах, не менших за обсяги кредитування МВФ.

"Я ще не бачив держав, які б вийшли з кризи за допомогою МВФ. Європа має надавати  фінансову допомогу, структурну допомогу.

Має йтися про суми допомоги ЄС, не менші зі обсяги кредитів МВФ. Менші суми – це не допомога, це не серйозно", - наголосив він

Як відомо, обсяг кредитної програми МВФ, яка реалізується зараз, складає близько $17,5 млрд.

Коментуючи позицію Угорщини щодо збереження або зменшення санкцій, він заявив, що угорська влада не готова наперед визначати свою позицію. "Уряд не проти того, щоби продовжити санкції, але питання в тому, що це рішення треба обговорювати, воно не має бути автоматичним", - вважає депутат.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.