В НАТО вкотре наголосили, санкції проти РФ триватимуть до виконання Мінська

П'ятниця, 23 вересня 2016, 16:54

Представники держав-членів НАТО під час засідання Комісії Україна-НАТО на рівні послів заявили про необхідність продовження санкцій проти Росії до повного виконання нею своїх зобов’язань за Мінськими домовленостями.

Про це повідомляє УНІАН.

Під час засідання порушувалися питання поглиблення співробітництва між Україною та НАТО у контексті домовленостей, досягнутих за результатами Варшавського саміту (липень 2016 р.), а також проблеми безпекової ситуації на сході України та розвитку Мінського та Нормандського процесів.

Обговорюючи питання практичної взаємодії між Україною та НАТО союзники запевнили, що нарощуватимуть допомогу нашій державі в рамках схваленого на Варшавському саміті НАТО Комплексного пакету допомоги для України з метою посилення її обороноздатності та реформування національного сектора безпеки і оборони відповідно до стандартів Альянсу.

Представники держав-членів НАТО також засвідчили незмінність своєї позиції щодо підтримки суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України, невизнання анексії Криму, підкресливши пряму відповідальності Росії за збройну агресію в східних регіонах нашої держави.

У цьому контексті зазначено про необхідність продовження санкцій проти Росії до повного виконання нею своїх зобов’язань за Мінськими домовленостями. Союзники також висловили повне розуміння необхідності забезпечення безпекових передумов для початку політичного врегулювання ситуації на Донбасі.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час зустрічі із президентом України Петром Порошенком заявив, що Північноатлантичний альянс підтримує позицію України щодо санкцій, які мають бути продовжені до повного виконання Мінських домовленостей.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.