Бундесрат посилив покарання за сексуальні злочини

П'ятниця, 23 вересня 2016, 19:54

Бундесрат (верхня палата німецького парламенту) 23 вересня, схвалив посилення кримінального законодавства за злочини сексуального характеру.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Відтак, у німецькому законодавстві закріплено принцип "ні означає ні", дасть можливість переслідувати за ті сексуальних злочинів, які досі залишалися безкарними.

Після ухвалення відповідних норм, злочинне сексуальне діяння трактуватиметься як зґвалтування навіть в тих випадках, коли жертва не чинить злочинцеві активного опору.

Якщо жертва за допомогою слів, жестів або сліз дає ясно зрозуміти, що вона не погоджується з діями сексуального характеру, то вже цього досить для відкриття кримінального провадження.

Досі для відкриття кримінальної справи потрібно було, щоб жертва активно чинила опір ґвалтівникові, а злочинець примушував жертву до сексуальних дій шляхом насильства або погроз застосування сили.

Практика, проте, показала, що це занадто вузьке трактування зґвалтування. Згідно доповненої статті 177, зґвалтування в ФРН карається термінами позбавлення волі від шести місяців до п'яти років.

Очікується, що після схвалення Бундесратом, нове більш жорстке законодавство проти сексуальних злочинів набуде чинності в найближчому майбутньому.

Раніше повідомляолося, що депутати бундестагу одноголосно підтримали законодавчі зміни ще у липні цього року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.