Могеріні закликала припинити бойові дії в Алеппо

Неділя, 25 вересня 2016, 13:52

Бойові дії в сирійському Алеппо мають бути негайного припинені, міжсирійський політичний діалог відновлений.

Про це йдеться у спільній заяві Верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики Федеріки Могеріні та комісара з питань гуманітарної допомоги та цивільного захисту Христоса Стіліанідеса щодо загострення ситуації навколо сирійського міста Алеппо.

В першу чергу в документі відзначено стрімке погіршення ситуації в сирійському Алеппо протягом останніх 48 годин.

"Страждання мирних мешканців від постійних бомбардувань ... навмисні напади на гуманітарний конвой минулого тижня ... відключення водопостачання ... є неприйнятним порушенням міжнародного гуманітарного права", - відзначають єврочиновники.

У заяві наголошується на необхідності негайно припинити вогонь в районі Алеппо і відновленні процесу мирного врегулювання в Сирії.

"Тому ми закликаємо ті країни, які мають вплив на режим, а також контакти з озброєною опозицією, зробити все, щоб припинити атаки, забезпечити можливість безперешкодного і безперервного доступу людей до гуманітарної допомоги та відновлення політичних переговорів під егідою ООН в Женеві як можна швидше. ЄС зробить все для того, аби посадити всі сторони за стіл переговорів", – резюмується у заяві.

Варто додати, що США, Британія і Франція скликали екстрене засідання ООН щодо Сирії

Додамо також, що від авіаударів ВПС Башара Асада і ВКС Росії з 19 вересня в Сирії загинули 323 людини, ще 1 334 поранені.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: