У Німеччині розпочали розслідування стосовно понад 20 міжнародних банків

Понеділок, 26 вересня 2016, 13:37

Фінансові відомства землі Північний Рейн - Вестфалія з податкових кримінальних справ і розслідування порушень податкового законодавства проводять розслідування відносно більше 20 міжнародних банків і їх ділових партнерів.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Йдеться, зокрема, про розслідування щодо JP Morgan, UBS, Morgan Stanley, BNP Paribas, Barclays і HSBC. Банки підозрюються в тому числі в тому, що повернення з податку на дохід з капіталу, сплаченого один раз, вони оформляли неодноразово (так звані угоди Cum-ex).

Щодо збитків, завданих фінансовим відомствам від подібних махінацій, зараз існують лише приблизні оцінки: на думку експертів, податкові втрати склали понад 10 мільярдів євро. Поки ведеться слідство стосовно невідомих, однак, якщо підозри підтвердяться, то штрафи можуть загрожувати власне банкам або їх окремим співробітникам.

У слідчих виникли підозри щодо ряду фінінституцій, після того, як в їх розпорядження потрапив диск, що містить назви понад 100 німецьких і міжнародних банків і "цінні вказівки", які свідчать про їх можливу причетність до податкових махінацій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.