ЄС виділяє Молдові 15 млн євро на реформу держуправління

Понеділок, 26 вересня 2016, 14:19

Європейський Союз виділяє Молдові 15 млн євро на реформу державного управління.

Про це повідомляє Publika.md.

Угода була підписана в Кишиневі єврокомісаром з питань розширення та європейської політики сусідства Йоганнесом Ганом та прем'єр-міністром Молдови Павлом Філіпом.

Як заявив єврокомісар, владі Молдови вдалося забезпечити політичну стабільність в країні, а підтримка ЄС допоможе уникнути в майбутньому дострокових парламентських виборів.

"Я радий, що політична ситуація в країні стабільна, це дуже важливо для подальшого розвитку республіки. Через кілька років - після чергових виборів - громадяни зможуть самі оцінити результати", - зазначив Ган.

Філіп, у свою чергу, заявив, що підтримка ЄС сприятиме послідовному впровадженню реформ, передбачених Угодою про асоціацію.

"Я запевнив пана комісара в рішучості уряду використати допомогу Євросоюзу прозоро і ефективно", - сказав прем'єр-міністр Молдови.

Нагадаємо, нещодавно  Європейська рахункова палата заявляла, що багатомільйонна фінансова підтримка, яку ЄС надає Молдові, "має лише обмежений ефект" і не сприяє в повній мірі зміцненню національних державних інститутів.

Серед всіх  держав, що є східними сусідами Євросоюзу, Молдова отримує від Брюсселя найбільший об'єм фінансової допомоги на душу населення. Так, з 2007 року Кишиневу було перераховано близько 782 млн євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.