Климпуш-Цинцадзе: тема Волинської трагедії не для політичних ігор

Понеділок, 26 вересня 2016, 15:26

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе закликала не вдаватися до політичних ігор у складній польсько-українській історії.

Про це вона сказала в інтерв'ю Polish Press Agency.

Климпуш-Цинцадзе заявила, що не можна використовувати таку тему як Волинська трагедія у політичних іграх.

За її словами, заклик українських політиків щодо встановлення днів пам’яті жертв польських злочинів проти українців спровоковано постановою польских депутатів про волинський злочин.

"Це природна реакція правих партій в Україні. Проте це не означає, що в українському парламенті такий голос переважає і що таке рішення буде прийнято", - сказала вона.

Климпуш-Цинцадзе зазначила, що українські депутати працюють над створенням спільного майданчика між українським та польським парламентами для прийняття спільної позиції.

"На жаль, у польському Сеймі не дуже добре про це почули. Маю надію, що ми зробимо висновки з цього уроку. Це дозволить нам зрозуміти, що політичне протистояння не вигідне для нас всіх", - додала вона.

Климпуш-Цинцадзе наголосила, що тема Волині є темою для істориків,  а з боку політиків безвідповідально розігрувати цю карту на політичному рівні.

"Ми пізніше приймемо те, що б вони (історики – ред.) не представили, як спільну експертну позицію на дану тему", - додала вона. 

Нагадаємо, нещодавно міністри закордонних справ України та Польщі Павло Клімкін та Вітольд Ващиковський домовилися про сприяння в організації спільної роботи істориків двох країн щодо вивчення подій, що сталися на Волині в роки Другої світової війни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: