Російські бомбардувальники пролетіли поряд з ісландським літаком – ЗМІ

Понеділок, 26 вересня 2016, 20:15

Два російських бомбардувальники Ту-22 М пролетіли поряд з пасажирським літаком, який прямував з Рейк’явіка до Стокгольма.

Про це повідомляє видання Morgunblaðsins.

Інцидент стався у четвер у зоні повітряного контролю Ісландії неподалік від межі зони повітряного контролю Норвегії.

Бомбардувальники, здатні нести ядерні ракети і розвивати надзвукову швидкість летіли з вимкненими передавачами і перед цим не надали плану польоту. Згідно з джерелами видання у НАТО, літаки полетіли вбік Іспанії, після чого розвернулися і полетіли у бік Росії.

Зазначається, що коли російські бомбардувальники наблизилися до пасажирського літака на відстань 55 миль центр контролю за польотами Ісландії зв’язався з капітаном лайнера і попередив про бомбардувальники.

Капітан намагався зв’язатися з екіпажами бомбардувальників, однак його спроби були марними. За його словами, бомбардувальники пролетіли біля пасажирського літака на відстані 15 миль, при цьому вони знаходилися нижче.

Нагадаємо, військові кораблі й літаки РФ з початком конфлікту в Україні і загостренням стосунків між Заходом і РФ все частіше фіксують поблизу повітряних і морських кордонів Балтії.

При цьому повітряний і морський простір держав вони не порушують, однак у випадку літаків йдеться про загрозу для цивільної авіації.

В країнах Балтії і Британії неодноразово заявляли, що польотами своїх літаків біля їхніх кордонів Росія демонструє силу і тестує реакцію НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.