Клінтон звинуватила Росію в кібератаках проти США

Вівторок, 27 вересня 2016, 11:51

Гілларі Клінтон, кандидат в президенти США від Демократичної партії, звинуватила президента РФ Володимира Путіна в організації кібератак проти США.

Про це вона сказала під час перших телевізійних дебатів з кандидатом в президенти США від Республіканської партії Дональдом Трампом. 

Відповідаючи на запитання про кібератаки на урядові сайти США, Клінтон зазначила, що кібервійна – це буде одна з проблем, яку має вирішити майбутній президент.

"На даний момент два різних супротивники стоять перед нами. Є незалежні групи хакерів, які роблять це з різних комерційних причин. Але частіше ми бачимо кібератаки, які здійснюють держави чи державні органи", - сказала вона. 

Клінтон наголосила, що вона глибоко схвильована нещодавніми кібератаками, які здійснює Росія. 

"Росія використовує кібератаки проти цілого ряду організацій, і нашої країни також. Я знаю, що Дональд багато хвалить Володимира Путіна (в цей момент дебатів Трамп вигукнув: "Це не так!". - Ред.), але Путін займає жорстку позицію. І ось що він зробив – він розв’язав руки хакерам, щоб вони зламували державні файли.

Недавно ми дізналися, що це якраз один із тих методів, які використовуються, щоб створювати витік інформації та чинити хаос", - заявила Клінтон.

Вона додала, що США не дозволять іншим державам красти інформацію.

"Ми не хочемо відкритої війни на цьому просторі, але ми будемо захищати наших громадян, і наші противники повинні це розуміти", - заявила вона.

Крім того, на її думку, такі кібератаки - це спроба перевірити США на міцність.

У свою чергу Трамп заявив, що причетність Росії до зламу не доведена.

"Чи то Росія, чи то Китай, чи то будь-яка інша країна, ми не знаємо... Чи правду знає Обама, що ми втратили контроль над речами, які раніше контролювали?" - заявив він. 

Нагадаємо, в США відбулися перші телевізійні дебати між кандидатами в президенти США. Згідно з опитуванням телеканалу CNN, Гілларі Клінтон перемогла в перших дебатах з Дональдом Трампом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.