Марін Ле Пен не вистачає 8 млн євро на проведення виборчої кампанії

Вівторок, 27 вересня 2016, 12:27

Президентська кампанія Марін Ле Пен може зійти нанівець ще у грудні, оскільки у розпорядженні очолюваного нею ультраправого "Національного фронту" не вистачає коштів.

Про це пише видання Politico.

Як заявив фінансовий менеджер кампанії Ле Пен Жан-Мішель Дюбуа, у розпорядженні "Національного фронту" є 4 млн євро. При цьому для пристойної виборчої кампанії необхідно "мінімум" 12 млн євро. Якщо ж врахувати парламентську кампанію, яка почнеться після президентської, то партії Ле Пен бракує понад 20 млн євро.

"Як можна провести кампанію без фінансування? Якщо нічого не зміниться у найближчі місяці, нам доведеться провести мінімальну кампанію, яка не відповідатиме амбіціям Марін", - сказав Дюбуа.

У Нацфронті очікують, що проблеми почнуться у грудні, коли президентська кампанія вийде на фінішну пряму.

Видання зазначає, що виступаючи проти впливу іноземних організацій і банків на політику Франції, "Національний фронт" сам значною мірою залежить від іноземних банків. У 2014 році партія залучила кредит у 9 млн євро від Банку Європа-Росія (базується у Чехії, підтримується Москвою), що дозволило Нацфронту фінансувати дві кампанії.

Минулого тижня стало відомо, що у Москві Арбітражний суд визнав банкрутом Перший чесько-російський банк, який кредитував Марін Ле Пен. Перед цим центробанк Чехії заборонив цьому банку надавати позики і приймати депозити. Не кредитують "Національний фронт" і французькі банки (які взагалі відмовилися надавати позики партіям після скандалу з фінансуванням кампанії екс-президента Ніколя Саркозі).

Видання зазначає, що у Ле Пен немає іншого вибору, окрім як взяти позику у компанії Colonel - кредитора її батька і засновника Нацфронту Жана-Марі Ле Пена, виключеного з партії. Крім того, партії доведеться знову звертатися до іноземних кредиторів.

Як відомо, президентські вибори у Франції відбудуться у квітні 2017 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: