Клінтон: Трампа і близько не можна допускати до ядерної зброї

Вівторок, 27 вересня 2016, 12:51

Гілларі Клінтон, кандидат в президенти США від Демократичної партії, заявила, що Дональда Трампа, кандидата від Республіканської партії, не можна допускати до ядерної зброї.

Про це вона сказала під час перших телевізійних дебатів з Трампом. 

"Людина, яку можна роздратувати твітом, не повинна мати допуск до ядерних кодів. Ми не маємо цього дозволити", - зазначила Клінтон. 

"Він постійно говорить, що йому все рівно, якщо в інших країнах з'явиться ядерна зброя - у Японії, у Південній Кореї чи навіть у Саудівській Аравії", - сказала вона.

За її словами, у політиці США, демократів та республіканців було завдання - зробити все для скорочення розповсюдження ядерної зброї.

"Він (Трамп. - Ред.) навіть сказав, що якщо буде ядерна війна в східній Азії, то це нормально", - відзначила Клінтон.

Кандидат в президенти США від Демократичної партії заявила, що таке легковажне відношення Трампа до ядерної зброї викликає велике занепокоєння у всіх, оскільки ядерна зброя - це загроза номер один у світі.

Кандидат в президенти від Республіканської партії, у свою чергу, відкинув усі звинувачення щодо свого легковажного ставлення до цієї проблеми та назвав такі звинувачення брехнею.

Він додав, що справді погоджується з тим, що найбільша проблема у світі – це ядерна зброя, а не глобальне потепління. 

Нагадаємо, в США відбулися перші телевізійні дебати між кандидатами в президенти США. Згідно з опитуванням телеканалу CNN, Гілларі Клінтон перемогла в перших дебатах з Дональдом Трампом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.