КНДР заявила про завершення розробки ядерної зброї – ЗМІ

Вівторок, 27 вересня 2016, 14:13

У посольстві КНДР в Москві заявили, що Північна Корея завершила розробку ядерної зброї.

Про це йдеться в матеріалах, поширених посольством КНДР з посиланням на північнокорейський Інститут ядерної зброї, повідомляє Интерфакс.

На думку посольства, факт інформування про ядерне випробування Інститутом ядерної зброї, а не державним інформагентством, свідчить про те, що "країна в основному завершила розробку ядерної зброї".

"В ході нинішніх ядерних випробувань були остаточно перевірені і підтверджені структура, особливості дії, характеристики і потужність стандартизованих і уніфікованих ядерних зарядів для подальшої установки їх на балістичні ракети наших артилерійських загонів "Хвасон" стратегічних сил Корейської народної армії", -  йдеться в матеріалах.

У документі, поширеному посольством КНДР сказано, що якщо мета застосування ядерного заряду до зброї в основному досягнута, то нема чого приховувати такий факт.

"Триватиме прийняття заходів по якісному, кількісному зростанню ядерних збройних сил держави, покликаних захищати нашу гідність, право на існування і справжній світ від американської загрози ядерної війни, яка зростає", - зазначено в заяві Інституту ядерної зброї КНДР.

Нагадаємо, 9 вересня Північна Корея заявила, що провела другі за рік і п’яті загалом ядерні випробування, а після цього Міністерство оборони Південної Кореї повідомило, що Північна Корея готова у будь-який час провести додаткові випробування ядерної зброї.

Також нещодавно влада Північної Кореї зажадала від США визнати КНДР ядерною державою.

Південна Корея, у свою чергу, заявила, що має війська спеціального призначення, які готові усунути лідера КНДР Кім Чен Ина у випадку загрози застосування ядерної зброї з боку Північної Кореї.

Рада Безпеки ООН закликала Північну Корею повернутися на шлях ядерного роззброєння і оголосила про запровадження нових санкцій проти КНДР.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.