Посольство України у Британії закликало повідомляти про візити британців до Криму

Вівторок, 27 вересня 2016, 17:24

Посольство України у Великій Британії закликало повідомляти про випадки відвідування британцями тимчасово окупованого Криму, оскільки останнім часом почастішали випадки використання Росією будь-яких можливостей для легалізації незаконного анексії півострова.

Про це йдеться у заяві посольства України у Великій Британії, оприлюдненій на Facebook-сторінці диппредставництва.

Як заявили у посольстві, нещодавно було встановлено, що громадянин Великої Британії Джуліан Бердок (Julian Burdock, гурт "JB and 24 kopeks") взяв участь міжнародному фестивалі "Коктебель-Джаз Паті", який проходив на окупованій території Криму 26-28 серпня 2016 року.

"Звертаємося до вас з проханням інформувати посольство (електронна адреса: emb_gb@mfa.gov.ua) про відомі вам подібні випадки за участю британських громадян/організацій з метою подальшого реагування з боку нашої дипломатичної установи", - йдеться у зверненні.

Крім того, як йдеться у заяві посольства, розташований в Криму готель "Mriya Resort & Spa" отримав престижну міжнародну премію World Travel Awards (м. Лондон).

У посольстві закликали попереджати про подібні випадки, як такі, що суперечать санкціям, накладеним Європейським Союзом щодо РФ, а також законодавству України з усіма витікаючими правовими наслідками.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.