У Нідерландах оприлюднять доповідь про зброю, з якої збили MH17

Середа, 28 вересня 2016, 08:37

28 вересня у Гаазі міжнародна група з розслідування катастрофи малайзійського Boeing 777 рейсу MH17 у липні 2014 року над Донбасом оприлюднить доповідь з проміжними результатами розслідування.

Як йдеться у повідомленні на сайті посольства України у Британії, 27 вересня країни-учасниці Спільної групи з розслідування здійснили демарш в Лондоні в Форін Офісі щодо проміжних результатів розслідування.

"Країни-учасниці групи підкреслили важливість проведення цього незалежного розслідування. Представлення проміжних результатів кримінального розслідування дасть змогу отримати відповіді на низку ключових питань" - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що країни Спільної групи з розслідування продовжують опрацювання питання визначення механізмів притягнення до відповідальності осіб, винних у збитті літака рейсу МН17.

Раніше представник прокуратури Нідерландів Вім де Брейн повідомив, що будуть оголошені дані про те, яку зброю використовували, щоб збити Boeing, і звідки саме вівся вогонь.

Як повідомлялося, 13 жовтня минулого року Ради безпеки Нідерландів оприлюднила фінальний звіт щодо катастрофи MH17.

За висновками експертів, літак Boeing-777 авіакомпанії "Малайзійські авіалінії" був збитий над Донецької областю в липні 2014 року ракетою, запущеною російським зенітно-ракетним комплексом "Бук".

Катастрофа літака Boeing-777 рейсу MH17 забрала життя 283 пасажирів та 15 членів екіпажу, в тому числі 80 дітей. Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.