Шульц і Юнкер: ЄС - не в найкращому стані, країни розсварені

Середа, 28 вересня 2016, 09:37

Європейський Союз перебуває не в найкращому стані, оскільки країни-члени розсварені та не вистачає солідарності в блоці.

Про це в інтерв'ю телеканалу France 24 заявили голова Європарламенту Мартін Шульц та президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, повідомляє Deutsche Welle.

"ЄС - не в найкращому стані, оскільки країни-члени розсварені", - сказав Шульц та зазначив, що саміт у Братиславі не став "кроком вперед".

Юнкер також наголосив на екзистенційній кризі Євросоюзу та додав, що саміт у Братиславі також і не став катастрофою.

За словами Шульца, Євросоюз рівно настільки сильний, наскільки його підтримують країни-члени.

Шульц та Юнкер розкритикували в цьому плані позицію східноєвропейських країн у питанні перерозподілу біженців всередині ЄС.

"Солідарність - це принцип, а не подарунок. Якщо хтось ставить солідарність під питання, то він також ставить під питання і сам ЄС", - сказав Шульц.

Шульц наголосив, що східноєвропейські країни згадують про принцип солідарності тільки тоді, коли потребують фінансової підтримки чи відчувають загрозу з боку Росії.

Нагадаємо, під час щорічного виступу в Європарламенті президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявляв, що Європейський союз потребує більшої єдності для подолання поточних проблем, але ЄС не має йти шляхом популізму і націоналізму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.