Україна і НАТО підписали угоду про охорону інформації з обмеженим доступом

Середа, 28 вересня 2016, 13:00

Між урядом України та НАТО підписано угоду про охорону інформації з обмеженим доступом.

Про це повідомляє УНІАН.

Угода деталізує процедури взаємної охорони інформації з обмеженим доступом, передбачені загальною Угодою про безпеку між Україною і НАТО від 1995 року, та має наблизити відповідні національні процедури до натівських стандартів.

Церемонія підписання міжнародної угоди відбулася в Києві у рамках візиту до України делегації НАТО на чолі з директором офісу безпеки Альянсу Тоддом Брауном. Від імені українського уряду документ підписав голова СБУ Василь Грицак.

"Підписання угоди - це ще один крок для поглиблення співпраці між Україною та НАТО", - сказав Грицак.

Він також зазначив, що СБУ сьогодні активно реформується з врахуванням досвіду НАТО та додав, що концепція реформування, перебуває на розгляді РНБО.

Крім того, у Національній академії СБУ заплановано відкриття циклу навчальних курсів з реформування служб безпеки, організованих Міжнародним секретаріатом НАТО.

"Передбачається, що до кінця року іноземні партнери поділяться своїм досвідом з удосконалення законодавства у сфері безпеки і оборони, реалізації заходів реформування, комунікації із суспільством", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко направив до НАТО офіційний лист з проханням включити Україну у Програму розширених можливостей (Enhanced Opportunities Programme).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.