Угода ЄС з Туреччиною діє, наплив мігрантів зменшився – єврокомісар

Середа, 28 вересня 2016, 16:29

Угода ЄС з Туреччиною, що спрямована на стримування потоку мігрантів в Європу, вже має позитивні результати, оскільки наплив мігрантів зменшився. 

Про це заявив єврокомісар з питань міграції Дімітріс Аврамопулос, повідомляється на сайті Єврокомісії.

"Незважаючи на складні обставини цього літа, угода ЄС з Туреччиною діє, приносить свої результати та залишається нашим пріоритетом номер один. Починаючи з березня, кількість прибуття мігрантів у Грецію різко скоротилася", - сказав він. 

Єврокомісар також наголосив на тому, що фінансові зобов'язання ЄС щодо Туреччини залишаються в силі. 

"Сьогодні Європейська комісія підписала документи на виділення двох прямих грантів на загальну суму 600 млн євро на підтримку біженців із Сирії та громад, що їх приймають у Туреччині, в сферах освіти та охорони здоров'я, в результаті чого загальна сума за контрактом становить понад 1,2 млрд євро як частина суми 1,4 млрд євро в рамках спеціальних заходів, які були прийняті комісією в кінці липня", - заявив він.

Нагадаємо, ЄС запустив проект з надання 348 млн євро допомоги найбільш вразливим групам біженців у Туреччині, в рамках угоди, спрямованої на стримування потоку мігрантів в Європу.

Як відомо, ЄС пообіцяв виділити 3 млрд євро на допомогу сирійським біженцям у Туреччині та погодився зняти візові обмеження для громадян Туреччини, в обмін на зобов'язання Туреччини стримувати потік мігрантів до Європи.

Варто відзначити, що зараз на території Туреччині перебувають понад 3 мільйони біженців. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.