Генсек НАТО привітав результати розслідування по МН17

Четвер, 29 вересня 2016, 09:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг привітав оприлюднені результати роботи міжнародної слідчої групи з розслідування катастрофи літака "Боїнг" рейсу МН17 "Малайзійських авіаліній" і наголосив на тому, що слідство має бути ретельними та незалежним.

Про це йдеться у відповідній заяві генсека Альянсу.

"Я вітаю перші результати розслідування спільної слідчої групи, до якої входять слідчі з Нідерландів, України, Малайзії, Австралії і Бельгії. Доповідь проливає світло на причини та обставини збиття МН17", – відзначив Столтенберг.

Він також наголосив на необхідності співробітництва всіх держав у відповідності з резолюцією 2166 Ради Безпеки ООН.

"Справедливість має восторжествувати. Важливо і в подальшому забезпечити слідчим можливість проводити розслідування самостійно і ретельно", – наголосив Столтенберг.

Як повідомлялося, міжнародна команда з розслідування катастрофи літака "Боїнг" рейсу МН17, що сталася 17 липня 2014 року, дійшла висновку, що лайнер було збито ракетою, випущеною із ЗРК "Бук", доставленого з території Росії.

Катастрофа літака Boeing-777 рейсу MH17 забрала життя 283 пасажирів та 15 членів екіпажу, в тому числі 80 дітей. Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.