У Швеції хочуть повернути загальний військовий обов'язок з 2018 року

Четвер, 29 вересня 2016, 10:44

В уряді Швеції хочуть повернути загальний військовий обов'язок для чоловіків і жінок через вісім років після того як обов'язковий призов було скасовано.

Відповідна пропозиція міститься у підготовленій шведським урядом доповіді, повідомляє The Local.se.

У доповіді йдеться про те, що молоді чоловіки та жінки з 1 липня 2017 року повинні будуть заповнити відповідні анкети з тим, щоб з 1 січня 2018 року почати військову підготовку. В першу чергу під призов потраплять молоді люди, народжені у 1999-2000 роках.

Очкується, що щороку до лав збройних сил Швеції набиратимуть 4 тисячі осіб, у 2021 році це число буде збільшене до 6 тисяч, а в 2022-25 роках – до 8 тисяч.

"Я сподіваюся, що ми знайдемо шлях до більш стабільного, надійного і функціонального способу вербування", - сказав міністр оборони Швеції Пітер Хультквіст, якого цитує The Guardian.

Втім дану пропозицію має підтримати парламент Швеції.

Швеція скасувала військовий призов у 2010 році після того як його визнали неефективним у плані відповідності потребам сучасної армії.

Як повідомлялося, згідно з опитуваннями,  більшість шведів готові підтримати пропозицію щодо військового призову для чоловіків і жінок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.