Консультативна місія ЄС провела тренінг для українських митників

Четвер, 29 вересня 2016, 17:26

З метою вдосконалення роботи Державної фіскальної служби України щодо виявлення та аналізу наркотиків Консультативна місія ЄС (КМЄС) провела два курси тренінгів.

Про це йдеться у повідомленні на сайті КМЄС.

Тренінги, які повинні допомогти митникам у виявленні та аналізі наркотиків і речовин, що використовуються для їх виготовлення, пройшли 26-29 вересня 2016 року.

Учасниками тренінгів стали 50 співробітників митниці з усієї країни.

У КМЄС розповіли, що тренінги зосередилися на двох взаємопов’язаних компонентах:  по-перше, як виявляти на кордонах та аналізувати наркотичні та вихідні речовини, наприклад, через оцінку ризиків та нові методики; по-друге, як використовувати технічне обладнання для цієї діяльності.

"Саме з цією метою КМЄС надасть українським митникам 323 комплекти для виявлення та аналізу наркотичних речовин", - йдеться у повідомленні.

Тренінг проводився за системою "підготовка тренерів". Відтепер випускники курсу, а це, переважно, керівники середньої ланки, головні та старші інспектори підрозділів, відповідальні за протидію торгівлі наркотиків та контрабанді зброї, зможуть самотужки проводити навчання та ділитися знаннями зі своїми колегами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.