Заступник прем'єра Угорщини: федеральна Європа – це нежиттєздатна ідея

П'ятниця, 30 вересня 2016, 12:24

В офісі прем'єра Угорщини Віктора Орбана вважають, що ідея федеральної Європи є нежиттєздатною і про неї потрібно наразі забути.

Про це в інтервʼю ЄвроПравді заявив державний секретар у справах ЄС Угорщини Саболч Такач.

"Федеральна Європа – це нежиттєздатна ідея. Вона має лишитися в минулому, адже більшість країн-членів не погоджується з нею", заявив він.

Такач відзначив, що підхід Угорщини полягає у тому, що "єдина Європа має бути збережена".

Проте, всім потрібно зрозуміти, що думки про більш тіснішу політичну інтеграцію ЄС потрібно відкинути.

"Ми повинні остаточно відкинути ідею тіснішої політичної інтеграції в ЄС. Цей підхід просто не працює", – наголосив представник угорського уряду.

 "Звісно, ми маємо реформувати ЄС. Повноваження інституцій, взаємодія Єврокомісії та Ради ЄС – все це потрібно переосмислити. Також ми маємо змінити повноваження парламентів країн-членів у процесі ухвалення рішень", – відзначає Такач.

Держсекретар Угорщини підкреслює, що європейське законодавство має бути лише там, де є необхідність; національне законодавство – всюди, де це можливо".

Зокрема, за його словами, Угорщина повністю підтримує ідею запровадження процедури "червоної картки".

Як відомо ідея "червоної картки" полягає у тому, що якщо більше ніж 50% парламентів вирішують, що якась законодавча пропозиція Єврокомісії не є прийнятною, то ЄК зобов’язана її відкликати.

Детальніше про питання співпраці ЄС з Росією, та позицію угорської влади щодо інших питань загальноєвропейської політики читайте у статті на ЄвроПравді "Дістати голову з піску і подивитися в очі реальності": МЗС Угорщини про скасування санкцій, реформу ЄС та нову міграційну кризу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.