У ЄС відреагували на заборону Меджлісу: РФ має забезпечити права кримських татар

П'ятниця, 30 вересня 2016, 17:08

У ЄС заявили, що заборона Меджлісу є серйозним нападом на права кримських татар та закликали РФ повною мірою забезпечувати їхні права у відповідності з міжнародним правом.

Як повідомили ЄвроПравді в представництві Євросоюзу, про це сказав посол ЄС в Україні Хюг Мінгареллі.

"Як ми вже говорили, коли було прийнято рішення так званого "Верховного Суду" Криму про заборону діяльності Меджлісу 26 квітня, рішення Верховного Суду РФ, яке підтвердило цю заборону, є серйозним нападом на права кримських татар в цілому", - сказав він.

Мінгареллі заявив, що таке рішення загострює ситуацію з правами людини в Криму з моменту незаконної анексії півострова Росією, включаючи переслідування осіб, що належать до меншин.

Він закликав РФ повною мірою забезпечувати права кримських татар у відповідності з міжнародним правом.

"Повна відповідність з міжнародними стандартами в галузі прав людини та іншими зобов'язаннями за міжнародним правом, зокрема, в даному випадку, що стосується кримсько-татарської громади, має бути забезпечена без затримок", - сказав він.

Нагадаємо, посол Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Джудіт Гоф висловила стурбованість щодо рішення Верховного суду РФ про заборону Меджлісу кримськотатарського народу.

29 вересня Верховний суд РФ визнав законною заборону Меджлісу кримськотатарського народу в тимчасово окупованому Криму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.