Наплив мігрантів до Сербії через Балканський маршрут зростає

П'ятниця, 30 вересня 2016, 18:25

Наплив мігрантів до Сербії не зменшується, оскільки є можливість дістатися до країн Західної Європи через так званий "Балканський маршрут".

Про це повідомляє Reuters.

"За останні два тижні ми спостерігаємо посилення тиску з боку болгарської сторони кордону", - сказав представник Міністерства оборони Сербії Йован Кривокапич.

За його словами, прикордонні патрулі відлякують мігрантів, проте нещодавно 960 осіб були спіймані та доставлені в пункти прийому.

"Групи до 50 осіб, зважаючи на гарну погоду, намагаються перетнути кордон через лісові масиви і скелясті гірські перевали", - додав він.

Починаючи з липня, сербські прикордонники зупинили понад 10 000 мігрантів, що прибули через територію Болгарії та Македонії.

Як повідомляють благодійні організації, черги за продуктами в сербських таборах для біженців за останні дні теж збільшуються.

Нагадаємо, нещодавно президент Європейської ради Дональд Туск заявив, що міграційний "Балканський маршрут", через який біженці нелегально потрапляли до країн Західної Європи, має бути закритий назавжди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.