В МЗС очікують остаточне рішення ЄС щодо "безвізу" до середини жовтня

Вівторок, 6 вересня 2016, 09:21

Заступник голови МЗС України Олена Зеркаль позитивно оцінила засідання комітету Європарламенту щодо безвізового режиму для України.

Про це вона сказала в коментарі "Інтерфакс-Україна".

"Минуло все, як мені здається, дуже позитивно. Доповідь також був дуже позитивною ", - сказала Зеркаль.

Заступник міністра також зазначила, що вона мала можливість доповнити і розширити ту інформацію, яка була в доповіді та надати дані про біометричні паспорти, а також про те, що було зроблено владою України в інших сферах, в тому числі і імплементації реформ.

"Зараз комітет проголосував "за" мандат пані Габріель і після цього до 15 числа члени Європейського парламенту можуть подавати свої пропозиції до її звіту. Після 15 числа очікується друге засідання комітету, на якому буде поставлено на голосування можливі доповнення... Після цього питання виноситься на засідання Європейського парламенту, де воно може бути в принципі анонімно прийняте якщо не буде ніяких проблем, а ми їх (проблеми – ред) не очікуємо", - розповіла Олена Зеркаль.

За її словами, після цього в Європарламенті, Раді ЄС та Єврокомісії продовжиться відповідна робота, спрямована на надання громадянам України безвізового режиму.

Заступник глави МЗС спрогнозувала, що рішення європейських інститутів з даного питання буде винесено до кінця вересня – середини жовтня цього року.

Як повідомлялося, у понеділок на засіданні Комітету з громадянських свобод та внутрішніх справ  заслухали доповідачку з українського питання, яка рекомендувала затвердити пропозицію про внесення України до перелік країн, з якими ЄС запроваджує безвізовий режим.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.