ЄС має мобілізувати фінансові ресурси для порятунку Шенгену – прем’єр Чехії

Вівторок, 6 вересня 2016, 20:16

Прем’єр-міністр Чехії Богуслав Соботка вважає, що ЄС має зробити все можливе для порятунку Шенгенської зони попри будь-яку ціну.

Таку заяву Соботка  зробив під час економічного форуму у місті Криниця-Здруй (Польща), повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Ми бачимо загрози Шенгеньскій угоді. Тому ми мусимо врятувати її, а точніше – всі ті переваги та можливості, що вона дає нам. Саме тому ЄС маємо мобілізувати всі свої можливості, включаючи фінансові, для порятунку шенгену", - заявив він.

Як відомо, через наплив мігрантів низка європейських країн запровадили прикордонний контроль на внутрішніх кордонах на півроку.

Запровадження в середині 2015 року тимчасового прикордонного контролю у Швеції, Франції, Німеччині та в Австрії призвело до втрат у розмірі від 9 до 15 мільярдів євро на рік.

За розрахунками французького урядового агентства з планування економіки затримки у пересуванні товарів, викликані відновленням прикордонного контролю всередині Шенгену призведуть до значного зниження ВВП ЄС до 2025-го року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.