Данія купила інформацію Panama Papers, щоб виявити махінації своїх громадян

Середа, 7 вересня 2016, 17:13

Данія купила інформацію із документів Panama Papers і тепер планує вивчити дані на 500-600 громадян своєї країни, які фігурують в офшорних архівах і, можливо, ухилялися від податків.

Про це повідомляє Guardian.

Данія стала першою країною, яка офіційно купила подібну інформацію. Міністр податків Данії Карстен Лаурітцен заявив, що податкова служба країни заплатила 9 млн крон (1,2 млн євро) за інформацію, яка була викрадена в юридичній фірмі Mossack Fonseca.

За словами міністра, анонімне джерело передало низку документів, і уряд переглянув їх. Після того, як чиновники впевнилися, що документи справжні, уряд таємно отримав згоду від політичних партій у парламенті на купівлю інформації.

"Все свідчить про те, що це буде корисна інформація. Ми зобов'язані зробити це для всіх датських платників податків, які сумлінно платять податки", - сказав Лаурітцен.

Він додав, що матеріал містить актуальну і достовірну інформацію про кілька сотень датських платників податків.

Як відомо, із однієї з найбільш засекречених компаній світу – панамської юридичної фірми Mossack Fonseca - просочилися 11 мільйонів документів.

Завдяки масштабному витоку конфіденційних документів стало відомо, як багаті та впливові особи використовують офшорні зони, щоб приховати свої статки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.