Уряд РФ розгляне питання безвізового в’їзду для негромадян Латвії і Естонії

Четвер, 8 вересня 2016, 08:05

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв доручив МЗС і МВС спільно з іншими федеральними органами опрацювати питання про надання безвізового в'їзду в Росію всім негромадянам, які проживають в Латвії та Естонії.

Про це повідомляється на сайті уряду РФ.

"МЗС Росії, МВС Росії опрацювати спільно із зацікавленими федеральними органами виконавчої влади та подати узгоджені пропозиції щодо внесення змін до законодавства РФ, що передбачають надання права безвізового в'їзду на територію РФ всім особам без громадянства, які постійно проживають в Латвійській республіці та Естонській республіці",— йдеться в переліку доручень прем'єр-міністра.

Як повідомлялося, повнолітніх негромадян Латвії, народжених після 6 лютого 1992 року, перестали пускати в Росію без візи. Про це стало відомо після того, як 15 серпня російські прикордонники в аеропорту Домодєдово затримали негромадянку Латвії, яка прилетіла до Москви з Чорногорії. Відповідний указ президента вступив в силу ще в 2008 році, однак де-факто став виконуватися тільки зараз. Як повідомили в посольстві РФ в Ризі, віз для короткострокових поїздок негромадян Латвії в Росії вони досі не видавали.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.