Іракські бізнесмени скаржаться на консула України - жбурляє документи

Четвер, 8 вересня 2016, 14:06

Іракські бізнесмени скаржаться на стиль роботи українського консула в Багдаді, який створює їм значні труднощі при оформленні документів на візит до України.

Про це заявив під час зустрічі голови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва з делегацією іракських бізнесменів, яка наразі перебуває в області, іракський підприємець Алаа Фархан Альхамеесі, повідомляє агентство Укрінформ.

"Єдине, що складно - це візит (іракських бізнесменів - ред.) в Україну. Для нас це дуже великі, дуже великі труднощі. Це пов'язано з консулом України в Багдаді", - сказав іракський підприємець.

Сказане ним підтримали інші члени делегації. "Він не те що довго розглядає документи, він їх жбурляє на всіх. Він говорить (іракцям, які звертаються до консульства - ред.): "Вийдіть на сонце і стійте там", - розповіли представники іракського бізнесу.

Вони повідомили, що навіть при оформленні документів на цей візит до Херсона на запрошення обласної адміністрації теж були проблеми.

Як зазначили іракці, справу із оформленням в українському диппредставництві документів на візит іракських бізнесменів до Херсонщини було зрушено "з мертвої точки" лише після того, як підприємець Херсонщини, радник голови облдержадміністрації з інвестиційного розвитку Володимир Білий, який є ініціатором цього візиту, зателефонував особисто послу України в Іраку і розповів про ситуацію, що склалася.

На сайті посольства України в Республіці Ірак в переліку співробітників наразі зазначено одну особу, за якою закріплено обов'язки консула - третього секретаря Володимира Грищука. Водночас, в повідомленні не зазначається, з ким саме виник конфлікт у представників іракського бізнесу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.