Путін їде до Туреччини домовлятися з Ердоганом про енергетичні проекти

Понеділок, 10 жовтня 2016, 10:07

Президент Росії Володимир Путін сьогодні відвідає Туреччину для переговорів з Реджепом Таїпом Ердоганом щодо великих спільних енергетичних проектів.

Про це повідомляє Euractiv.

Лідери двох країн, як очікується, мають підтвердити свою прихильність будівництву запланованого газопроводу "Турецькій потік" для перекачування російського газу по дну Чорного моря до Європи, і будівництву росіянами першої в Туреччині атомної електростанції.

Путін і Ердоган зустрінуться в день відкриття Всесвітнього енергетичного конгресу, який об'єднує великих гравців в цій області. Зустріч у Стамбулі буде вже третьою для Путіна та Ердогана, після того як уряди двох країн погодилися у червні нормалізувати відносини.

Росія і Туреччина все ще мають розбіжності з приводу сирійського конфлікту: Москва ключовий спонсор режиму президента Башара Аль-Асада, а Туреччина прагне його відсторонення від влади.

Аналітики відзначають здатність з боку Москви й Анкари показати прагматизм попри всі розбіжності, зосередившись на стратегічному співробітництві, яке включає в себе мету досягти щорічної двосторонньої торгівлі в $100 млрд.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.