На півдні Бельгії хочуть заблокувати торговельну угоду між Канадою та ЄС

Вівторок, 11 жовтня 2016, 14:49

На півдні Бельгії хочуть заблокувати заплановану торговельну угоду між Канадою та ЄС, яка може зашкодити торговельній політиці ЄС.

Про це повідомляє Reuters.

У Валлонії бельгійці виступають проти угоди, оскільки вбачають в ній загрозу для фермерів, через потік імпортної свинини та яловичини.

"Ми сподівалися, що учасники переговорів хоча б спробують знайти якісь поліпшення, деякі коригування для Бельгії. Але цього не відбулося", - сказав Андре Антуан, президент Валлонського регіонального парламенту.

Міністри торгівлі ЄС будуть голосувати цього тижня щодо торговельної угоди між Канадою та ЄС (СЕТА), яка вимагає одностайної підтримки, щоб бути введеною в дію.

Повідомляється, що федеральний уряд Бельгії вітає цей пакт, але потребує підтримки трьох регіонів країни та мовних громад, щоб дати формальне затвердження.

Прихильники угоди вважають, що вона дозволить збільшити обсяги торгівлі товарами і послугами більш ніж на 20 відсотків та збільшить економічне виробництво ЄС на близько 12 млрд євро на рік, стимулюючи економіку та зайнятість в період низьких темпів зростання.

Зазначимо, що наприкінці вересня кілька тисяч людей зібралися в Брюсселі на акцію протесту проти угод про вільну торгівлю між Євросоюзом і Канадою (CETA) та ЄС і США (TTIP).

Нагадаємо, Єврокомісія в середу буде обговорювати торговельну угоду між Канадою та ЄС (СЕТА) напередодні саміту ЄС-Канада, призначеного на 27 жовтня.

Раніше єврокомісар з торгівлі Сесілія Мальмстрьом заявила, що Єврокомісія не переглядатиме угоду про вільну торгівлю між ЄС та Канадою, незважаючи на опір деяких європейських країн.

Проект угоди СЕТА був погоджений, але національні парламенти країн ЄС можуть затримати введення її в дію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.