Британський депутат порівняв дії РФ в Сирії з методами нацистів

Середа, 12 жовтня 2016, 08:44

Високопоставлений член британського парламенту звинуватив РФ у застосуванні проти цивільного населення в Сирії таких же методів, які використовували нацисти у місті Герніка під час громадянської війни в Іспанії 1930-х років.

Про це повідомляє Reuters.

Ендрю Мітчелл, депутат від консервативної партії прем'єр-міністра Терези Мей і колишній державний секретар з міжнародного розвитку, сказав, що напад на гуманітарний конвой ООН поблизу Алеппо є військовим злочином з боку російських військ.

"Коли справа доходить до боєприпасів, таких як бункерні бомби, касетні бомби, ООН стає ясно, що систематичне застосування таких невибіркових озброєнь в густонаселених районах прирівнюється до військового злочину", - сказав Мітчелл.

"Ми є свідками подій, які відповідають поведінці нацистського режиму в Герніці в Іспанії", - сказав він, маючи на увазі руйнування іспанського міста в 1937 році німецькою авіацією. Бомбардування історичного міста стала темою знаменитої картини художника Пабло Пікассо.

Як повідомлялося, глава МЗС Великої Британії Борис Джонсон заявив, що докази вказують на відповідальність РФ за напад на гуманітарний конвой ООН в Сирії минулого місяця.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.